VIDEO ⟩ Kihutaja lustis vormeliga kiirteel ja jäi politseile tabamatuks

Postimees Sport
Copy
Tšehhi kiirteel kihutas GP2 vormel.
Tšehhi kiirteel kihutas GP2 vormel. Foto: @wtf1official/Instagram

Tšehhis sai näha tavatut vaatepilti – sõiduautode vahel kihutas kiirteel ka vormeliauto. Registreerimismärgita sõiduvahendi liikumisstiil oli ohtlik ning kuigi politseile laekus selle kohta infot, siis ei jõudnud korrakaitsjad õigel ajal sündmuspaika. Vormeliga kihutaja on endiselt tuvastamata ning püsib vabaduses.

Kuigi vormel oli võõbatud punasesse ning sellel ilutsesid Ferrari meeskonna kunagiste sponsorite logod, siis tegelikult ei olnud tegemist vormel 1 autoga. Asjatundjate sõnul tiirutas maanteel GP2 vormel, mis oli aastatel 2005–2016 F2 eelkäija.

Tšehhi meedia andmetel on see vormel käinud ka varem maanteedel oma kiirust näitamas. 2018. aastal suutis politsei jõuda isegi kahtlusaluse tuvastamiseni, kuid lõpuks pääses kihutaja karistusest. Kiivri alt polnud võimalik tema nägu näha ning nii ei olnud vettpidavaid tõendeid, et vormelit roolis just võimuesindajate poolt kahtlustatud mees.

Politsei langes Tšehhi liiklusohutuskeskuse kriitika alla, et korrakaitsjad ei ole aastate jooksul suutnud vormelisõitjat takistada.

Sotsiaalmeedias on aga ringlemas erinevad teooriad selle üle, kes võis vormelit juhtida. «Oscar Piastri sõidab Alpine’ist minema,» kommenteeris üks, vihjates noorsõitja tülile praeguse meeskonnaga.

Järgmine pakkus, et äkki proovis F1 sarjast loobunud vanameister Kimi Räikkönen kätt soojas hoida. «Kimil on ilmselt pensionist küllalt,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles