Helmut Marko selgitas Vipsi vallandamist ja süüdistas tormi vallandanud ajakirjandust (1)

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Alessio De Marco/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Red Bulli vormelitiimi nõustaja Helmut Marko selgitas Jüri Vipsi vallandamise asjaolusid. Austerlane oli rahulolematu ajakirjandusega ega mõista, miks praegused F1 staarid arvutimängudega lustivad. Tema sõnul peaksid sõitjad oma vaba aega kasulikult viitma.

Red Bulli reservsõitja Vips vallandati juunis, sest esines arvutimängu otseülekandes halvustavate väljenditega. Vips saab hooaja vormel 2s lõpuni sõita, kuid F1 meeskond otsustas temaga koostöö lõpetada.

Vips langes kõva kriitika alla ning armu ei andnud ka rahvusvaheline ajakirjandus. Marko sõnul vallandas Briti ajakirjandus tomi, mis ei jätnud Red Bullil muud valikut kui eestlane vallandada.

«Ta on kõigest 21-aastane ja avalikult vabandanud. Mind häirib et see juhtus lollakat videomängu mängides, sest neil pole pärastlõunal midagi paremat teha. Ma ei suudaks midagi sellist üle kahe minuti teha. Aga mis sa teed, see on noorus. Mina ei saa sinna midagi parata,» ütles Marko Motorsport-Totalile.

Marko näeks, et sõitjad veedaksid oma vaba aega teistmoodi ja võtab eeskujuks Verstappeni. Valitseval maailmameistril on alati kaasas simulaator, kus ta teeb alatasa pärast päris võistlust läbi ka täispika võistluse simulatsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles