Tapmisähvardusi saanud jalgpallitäht otsustas klubist lahkuda

Postimees Sport
Copy
Willian.
Willian. Foto: IMAGO/Sports Press Photo/Scanpix

Brasiilia koondist 70 korda esindanud ja pikalt Inglismaa kõrgliigas mänginud Willian liitus eelmisel aastal kodumaa kõrgliigaklubi Sao Paulo Corinthiansiga. Nüüd on 34-aastane mängumees sunnitud lepingu lõpetama, sest on saanud enda ja perekonna aadressil tapmisähvardusi.

Brasiillased võtavad jalgpalli kirega. Mõni osa fännidest isegi liiga palju, sest pärast mõnda kesist esitust Corinthiansi eest langes Willian sotsiaalmeedias sõimu ja ähvarduste laviini alla. «Sõnumid olid suunatud mu naise ja laste vastu. Viimastes ähvardati mu isa ja õde,» selgitas Willian, miks ei olnud olukorrast muud väljapääsu kui klubist lahkumine.

Teeneka poolkaitsja lahkumist kinnitas ka klubi. Willian naasis eelmisel suvel pärast 14 aastat Euroopas koduliigasse. Aastatel 2007–2013 kuulus Willian Donetski Šahtari ridadesse ja mängis seejärel põgusalt Mahhatškala Anžis.

Fännide südamesse mängis ta ennast Londoni Chelseas, kus pallis aastatel 2013–2020 234 mängu ja lõi 37 väravat. Viimasel Inglismaa hooajal liitus ta linnarivaali Arsenaliga. Muide, Sao Paulo klubi Corinthiansiga sõlmis ta kaheaastase lepingu.

Willian võitis 2019. aastal Chelseaga Euroopa liiga ning lisaks kaks Premier League'i tiitlit 2015. ja 2017. aastal. Brasiilia koondisega võitis ta 2019. aastal Ameerika karika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles