PM MÜNCHENIS Vana vigastus rikkus Hausenbergi võistluse: ma pidin riskima

Karl Juhkami
, München
Copy
Hans-Christian Hausenberg.
Hans-Christian Hausenberg. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti meistrivõistlustel saadud vigastuse tõttu ei õnnestunud Hans-Christian Hausenbergil Euroopa meistrivõistlustel tulemust kirja saada.

Müncheni Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonis jäi Hausenberg nullile. Esimesed kaks katset astus ta üle, viimasel jättis hoojooksul pooleli.

Sportlase sõnul segas teda juuni lõpus Eesti meistrivõistlustel saadud kubemelihasevigastus. «Esimesel katsel sain normaalselt peale joosta, aga hüppesse minnes andis tunda. Teisel katsel sain ka korralikult peale joosta, aga hüppes andis juba korralikult tunda. Viimasel katsel ei kannatanud enam joosta. See Eestikatel seitse-kaheksa nädalat tagasi saadud vigastus andis tunda,» tõdes sportlane.

Kaugushüppe kvalifikatsioonis sai 8 meetrist jagu vaid rootslane Thobias Montler. Viimasena viis finaali ehk 12 hulka tulemus 7.74. Seega tase võinuks olla Hausenbergile väga sobiv. Tema isiklik rekord on 2020. aastast 7.91, tänavu on ta hüpanud 7.85.

Küsimusele, kui palju mõjutas tänast võistlust vaimne pinge, vastas Hausenberg: «Mul ei olnud vaimset pinget. Staadionil olles oli väga mõnus vibes. Kuklas oli, et vigastus võib tunda anda, aga tuli riskida. Kergelt läks seis hullemaks, aga ei midagi väga hullu. Saan nüüd talvele keskenduda.»

Hausenberg kinnitas, et tema fookus on edaspidi suunatud mitmevõistlusele. «Nüüd on täielik fookus seitsmevõistlusel ja sise EMil. Tahan selle võistluse võimalikult hästi teha. Suve kohta ei oska midagi öelda, aga plaan on kümnevõistlusele keskenduda. Kuigi kaugushüppes tahaks Teemantliiga etapile pääseda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles