Norra suusakoondise treener vaidles venelastele vastu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eirik Myhr Nossum
Eirik Myhr Nossum Foto: twitter

Norra suusakoondise treener Eirik Myhr Nossum lausus, et isegi kui Venemaa sportlased peaksid järgmisest hooajast kõrvale jääma, pole neil konkurentidest puudust.

Praegu on Venemaa sportlased Ukraina sõja tõttu võistluskeelu all. Kas neile ja ka Valgevene sportlastele määratud võistluskeeld jääb püsima ka tulevaks hooajaks, otsustab rahvusvaheline suusaliit sügisel.

Venemaa murdmaasuusatajad on korduvalt rääkinud, et ilma nendeta pole MK-sarjas norralastel praktiliselt üldse konkurente. Norra koondise treener Nossum ei taha sellega nõustuda.

«Mis puudutab konkurente, siis meil on rootslane William Poromaa, kes on teinud suure arengu ja jätkab arenemist. Sama lugu kehtib soomlase Iivo Niskaneni kohta, kes tegi mullu väga hea hooaja. Sprindis on meil prantslane Richard Jouve, kes võitis mullu väikese kristallgloobuse. Seega puudub oht, et meil poleks konkurente,» lausus ta väljaandele Fondo Italia.

Küll aga soovib Nossum, et Venemaa sportlased saaksid järgmisel hooajal võistelda. «Ma loodan, et nad tulevad sel aastal tagasi. See tähendaks, et sõda Ukrainas on läbi. See on kõige tähtsam. Fakt, et tegemist on meie suurima rivaaliga, on teisejärguline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles