Algas kohtuprotsess kaheksas vägistamises süüdistatava jalgpallitähe üle

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Benjamin Mendy.
Benjamin Mendy. Foto: PAUL CURRIE/EPA/SCANPIX

Inglismaal algas kohtusaaga Manchester City kaitsja Benjamin Mendy üle, keda süüdistatakse kaheksas vägistamises.

Lisaks kaheksale vägistamisele on süüdistab prokuratuur Prantsusmaa jalgpallurit ühes vägistamiskatses ja ühes seksuaalses rünnakus. Süüdistuse kohaselt on kuriteod toime pandud seitsme naise vastu ajavahemikus oktoober 2018 kuni august 2021.

Prokuratuuri esindaja Timothy Cray pöördus esimesel kohtuistungil vandekohtu poole järgmiselt: «Süüdistus on lihtne. Sellel on väga vähe pistmist jalgpalliga. See on hoopis üks järgmine peatükk ühest väga vanast loost – mehest, kes vägistab ja ründab seksuaalselt naisi, sest arvab, et on neist võimsam ning suudab sellest puhtalt pääseda.»

Kohtujoonistus Benjamin Mendyst ja Louis Saha Matturie'ist
Kohtujoonistus Benjamin Mendyst ja Louis Saha Matturie'ist Foto: Julia Quenzler / SWNS

Lisaks Mendyle on kohtu all tema sõber Louis Saha Matturie, keda süüdistatakse kaheksas vägistamises ja neljas seksuaalkuriteos.

Cray sõnul tegutsesid Mendy ja Saha organiseeritult. Saha ülesanne oli süüdistuse kohaselt leida ohvrid ning luua olukord, kus naisi saaks vägistada. Kohtuprotsessi vältel kuulatakse üle 13 naist. Eeldatavalt kestab protsess 15 nädalat.

Mendy liitus Manchester Cityga 2017. aastal Monacost. Pärast vägistamissüüdistuste esitamist mullu augustis peatas klubi temaga töösuhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles