Raskesse seisu jäänud Kontaveit suutis kaks ja pool tundi kestnud mängu ikkagi võita (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) oli USAs toimuval Cincinnati WTA turniiril oma avamängus suures raskustes, kuid suutis lõpuks üle kahe ja poole tunni kestnud kohtumise tšehhitari Tereza Martincova (WTA 71.) vastu võita 3:6, 7:5, 6:4.

Esimene sett liikus kuni seisuni 3:4 enamvähem, kuigi oli näha, et Kontaveit polnud oma tasemel. Seejärel oli Kontaveit 30:0 eduseisus, kuid kaotas seejärel katastroofiliselt 18 punkti järjest ehk kaotas avaseti 3:6 ning seejärel ka teises setis taha 0:2 ning ka punktidega 0:30.

Kui matš oli kestnud vähem kui tund oli Kontaveit 3:6, 0:3 kaotusseisus. Seejärel toimus mängus muutus, Kontaveit oli end kogunud ning võitis teise seti 7:5.

Otsustava seti alguses suutis Martincova tulla taas mängu, kuid olulised punktid sai endale Kontavaeit. Eestlanna 3:2 eduseisul ja vastase pallingu ajal 40:30 hakkas Cincinnatis sadama ja tehti pisuke paus.

Mängu jätkudes suutis tšehhitar ette rebida, korra eestlanna veel murda ning oli juhtimas 4:3. Seejärel murdis Kontaveit vastu ja viigistas uuesti. Seisul 5:4 tegi ta teise murde ning vormistas võidu ära. Matš kestis 2 tundi ja 36 minutit.

Kontaveit ja Martincova olid varem kohtunud vaid ühel korral, kui 2017. aastal Gstaadi turniiril jäi eestlanna 6:4, 6:1 peale.

Kontaveiti vastane selgub paarist Jekaterina Aleksandrova ja Shuai Zhang . Ilmselt toimub eestlanna kolmanda ringi mäng neljapäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles