Eesti veemotosportlased tõid EMilt koju viis medalit

Postimees Sport
Copy
Veemoto EM.
Veemoto EM. Foto: Eesti Veemoto Liit

Möödunud nädalavahetusel sõideti Ungaris ja Leedus paadiklasside GT-15, GT-30, OSY-400 ja F-500 Euroopa meistrivõistlused. Hoolimata meeletust kuumusest oli Ungarisse sõitnud lausa kümme pilooti võistlema EM-tiitli eest.

Kõige edukamaks osutus GT-15 noorteklass, kus eestlased domineerisid alates ajasõidust kuni lõpuni. Ajasõidu võidu võttis Kevin Sillaots ja teise aja sõitis välja Hendrik Arula. Esimeses stardis sai parima lähte Arula, kes puhta sõiduga võttis ka esimesest sõidust võidu. Teisena lõpetas Paul Richard Laur ja kolmas oli Sillaots. Teises sõidus võttis võidu jällegi Arula, teine oli Laur aga edasi sisenes medalimängu Joonas Tristen Lootus kolmanda kohaga. Kolmandas sõidus võttis jällegi maksimumpunktid Arula ja temal puudus vajadus neljandas sõidus osaleda. Teise koha punktid võttis sõidust Lootus ja kolmas oli Rootsi võidusõitja Oloffson Mans. Viimane sõit pidi otsustama, kes saab hõbeda ja kes saab pronksi, seisab Eesti Veemoto Liidu pressiteates.

Stardist alates juhtis Lootus sõitu, kuid sõidu lõpus tegi ta vea ja langes kolmandaks. Sõidu võitis Laur, kuid kellel hiljem konkurendi poolt esitatud protesti tõttu võeti üks ring maha. Maksimum punktid läksid Mansile, teise koha punktid sai Lootus ja kolmas koht sõidust kuulus Tristan Koidule.

Peale tehnilist kontrolli kuulutati Euroopa meistriks Hendrik Arula, hõbemedal kuulus Joonas Tristen Lootusele ja pronks Olofsson Mansile.

Klassis GT-30 domineeris terve võistluse rootslane Hilmer Wiberg, kes võitis maksimum punktide saavutamiseks kolm võistlussõitu ja krooniti Euroopa meistriks. Kärol Soodlal oli küll teises sõidus tehnilisi probleeme ja tuli sõit katkestada aga kokkuvõttes välja sõidetud 1000 punkti andsid Euroopa meistrivõistluste hõbemedali. Sten Ivanovil esimene start ebaõnnestus, kuid edasi oli kindlus tagasi ja peale viimast sõitu kuulus talle GT-30 klassi EM-pronks.

F-500 klassis osalenud Erko Aabrams oli terve nädalavahetuse kimpus tehniliste probleemidega. Kaks katkestamist, üks neljas koht ja üks teine koht andsid kokku EM-i kuuenda koha. Euroopa meistriks krooniti Giuseppe Rossi Itaaliast, hõbe läks Attila Havasile Ungarist ja pronks tsehhi võidusõitjale David Loukotkale.

Leedus Kupiskises sõidetud OSY-400 EM-il domineeris terve võistluse möödunud hooaja maailmameister poolakas Cezary Strumnik. Strumnik võitis ära ajasõidu ja kindlustas kolme sõidu võiduga omale EM-tiitli. Rene Suuk saavutas kahe teise koha viimase sõidu võiduga hõbemedali ning leedukas Gintaras Marcinkus sõitis ennast EM-pronksile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles