Äsja Eestiga madistanud Bosnia sai rahahädast üle ja pääseb EM-finaalturniirile

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti ning Bosnia ja Hertsegoviina korvpallimäng 14. augustil.
Eesti ning Bosnia ja Hertsegoviina korvpallimäng 14. augustil. Foto: Ragnar Peets

Bosnia ja Hertsegoviina korvpallikoondis saab osaleda septembris toimuval EM-finaalturniiril, sest riigi valitsus eraldas neile eelarvereservist vajaliku raha. Seega on Balkaniriigi koondise saaga läbi ning nende teekond saab jätkuda ka 2023. aasta MM-valikturniiril.

Bosnia ja Hertsegoviina ministrite nõukogu pidas eile erakorralise istungi, kus otsustati, et valitsus kavatseb korvpalliliitu aidata. Nõukogu kinnitas praegusest eelarvereservist 100 000 euro suuruse toetuse. Sellega võivad nad katta kulusid, mis puudutavad mees- ja naiskondade osalemist vastavalt EM- ja MM-finaalturniiril.

«Ma ei kahtle meie kvaliteedis, oluline on vaid see, kas me sinna jõuame,» sõnas meeste rahvuskoondise suurim staar, NBA klubis Portland Trail Blazers mängiv Jusuf Nurkic eelmisel nädalal. Muide, Bosnia naiskond pääses ajaloos esimest korda MMile ning nüüd on ka nende osaline seal rahaliselt kindlustatud.

Bosnia ja Hertsegoviina kuulub meeste EM-finaalturniiril B-alagruppi koos Prantsusmaa, Leedu, Sloveenia, Saksamaa ja Ungariga. Meeskond kohtus eelmisel nädalal kontrollturniiril Tartus Eesti ja Belgia koondisega. Nende osalemine Ilmar Kullami mälestusturniiril oli kuni viimase hetkeni küsimärgi all, ka siis olid põhjuseks rahalised probleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles