Venemaa ja Valgevene sportlased jäetakse algavalt laskesuusatamise MK-hooajalt kõrvale

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa laskesuusataja Irina Kazakevitš Pekingi olümpiamängudel.
Venemaa laskesuusataja Irina Kazakevitš Pekingi olümpiamängudel. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Rahvusvahelise laskesuusaliit (IBU) keelavad Venemaa ja Valgevene koondistel ning ametnikel osalemise ka algaval MK-sarja hooajal. Vastavasisulise soovituse esitas IBU juhatus ning selle peab kinnitama septembris toimub IBU kongress.

IBU juhatus otsustas soovitada IBU kongressil säilitada Venemaa ja Valgevene IBU liikmelisuse peatamine kuni tingimuste täitmiseni. Juhatus soovib ka IBU kongressi kinnitust oma varasemale otsusele, et Venemaa ja Valgevene sportlastel ja ametnikel ei lubata kuni edasise otsuseni rahvusvahelistel võistlustel osaleda, et kaitsta sportlaste ohutust ja IBU võistluste ausust, seisis avalduses.

Lisaks peavad mainitud alaliidud näitama täielikku pühendumust IBU eesmärkide ja põhimõtete toetamisele ja edendamisele. Näiteks tuleb distantseeruda selgelt Ukraina sõjast ja tagada, et ükski nende ametnikest või sportlastest ei osaleks aktiivselt Venemaa sõjaväes ega sõjategevuses.

Ettepanek esitati kinnitamiseks IBU kongressile, mis toimub Salzburgis 15.-18. septembril. Vastavalt põhikirjale kehtib rahvusliku alaliidu liikmelisuse peatamine juhatuse poolt kuni järgmise kongressini. Samas võib juhatus tingimuste täitmisel määruse ajutiselt peatada enne järgmist kongressi.

Venemaa ja Valgevene laskesuusatajatel keelati eelmisel hooajal osaleda kolmel viimasel MK-etapil, põhjuseks loomulikult Ukrainas alustatud sõda. Erinevad Venemaa spordialaliidud ja sportlased on sarnased sanktsioonid kaevanud Rahvusvahelisse spordiarbitraaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles