VIDEO ⟩ Avalikustati palju vingeid emotsioone pakkunud Rally Estonia ametlik järelfilm

Postimees Sport
Copy

WRC Rally Estonia 2022 - Official Aftermovie from Rally Estonia on Vimeo.

Täna jõudis avalikkuse ette mootoripõrinast ja kütuselõhnast nõretav Rally Estonia ametlik järelfilm.

14.-17. juuli sõideti Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre ja Mustvee teedel FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, WRC Rally Estonia 2022. Ralli võistluskeskus asus Tartus Eesti Rahva Muuseumis ja selle territooriumil ning stardi- ja finišipoodium Tartu kesklinnas Raekoja platsil. Ralli lõpetanud punktikatse poodium oli üle seatud maalilise Leigo suurima järve saarele.

Kolmandat aastat Eestis sõidetud MM-etapi stardis olid maailma parimad piloodid ja kaardilugejad ning kohal kõik WRC-sarja tippmeeskonnad. Kokku startis võistlusele 42 võistluspaari 21 riigist, Eestist kuni Uus-Meremaani. Rallipublik nägi esimest korda Eesti teedel sõitmas uue generatsiooni Rally1 hübriidautosid, mida oli stardis 11.

WRC-sarja 50. juubelihooajal sõideti Eestis nelja päeva jooksul 24 kiiruskatset, mille jooksul läbiti 313,84 katsekilomeetrit. Seitsmel kiiruskatsel olid stardis ka Eesti autoralli meistrivõistluste võistlejad.

Teist aastat järjest võitsid WRC Rally Estonia Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen (Toyota). Kodupubliku suured lemmikud Ott Tänak ja Martin Järveoja (Hyundai) lõpetasid kohati väga keerulistes oludes sõidetud võistluse sel korral poodiumi madalaimal astmel.

Juuli nädalavahetus oli midagi sellist, millest räägitakse veel kaua. Et seda veel korra läbi elada, on meil heameel esitleda Rally Estonia ametlikku järelfilmi, mille on teinud Vita Pictura ning aerokaadrid Skycamilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles