FOTOD ⟩ Jooksja ohverdas EMil oma võistluse, et aidata vigastatud konkurenti

Postimees Sport
Copy
Axel Vang Christensen (vasakul istumas).
Axel Vang Christensen (vasakul istumas). Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Münchenis jätkuval kergejõustiku EMil toimus 3000 meetri takistusjooksu eelvõistlusel huvitav vahejuhtum, kus tõkkel kukkunud taanlasele Axel Vang Christensenile tormas esimesena appi võistlusel osalenud konkurent, andorralane Nahuel Carabana, kes viga saanud sportlase jooksurajalt eemale aitas.

Christensen oli jooksmas rivi eesotsas, kui umbes 2000 meetri läbimisel ühel tõkkel komistas ning kukkus. 18-aastane taanlane haaras jalast kinni ning oli näha, et tal on väga valus. Ootamatult jäi tema kõrval seisma Carabana, kes püüdis meest püsti aidata, kuid tulutult.

Seejärel otsustas Andorra sportlane taanlase rajalt minema tirida. Lõpuks selgus, et noore Christianseni vigastus osutus tõsiseks ning ta viidi staadionilt ära kanderaamil.

Carabana selgitas Norra rahvusringhäälingule antud intervjuus, et Christenseni kukkumine oli raske ja ta otsustas teda aidata, sest ta ise on varem mitu korda kukkunud ja teab, kui raske see on. «See polnud minu päev, aga vähemalt sain kedagi aidata,» ütles Carabana.

22-aastane Caraban jätkas seejärel võistlust, kuid loomulikult polnud tal enam edasipääsu võimalust. Ta lõpetas viimasena, jäädes üle minuti maha eeljooksu võitnud itaallasest Osama Zoghlamist.

Teised samas jooksus osalenud sportlased avaldasid pärast võistlust Carabanale austust. «Ma pean tunnistama, et ma poleks ise samamoodi käitunud,» ütles norralane Fredrik Sandvik, kes osales teises eeljooksus. «See oli suur asi. Avaldan talle suurt austust,» ütles sakslane Karl Bebendorf.

Christenseni peetakse suureks kergejõustikutalendiks ning teda on võrreldud norralase Jakob Ingebrigtseniga, kes võitis MMil kulla 5000 m distantsil, kaks aastat tagasi kuulus talle olümpiamängude kirkaim autasu 1500 m distantsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles