Meedia: Arsenal hoiab Heina esindusmeeskonda kutsumisega kokku miljoneid

Postimees Sport
Copy
Karl Jakob Hein.
Karl Jakob Hein. Foto: Reading FC/Twitter

Inglismaa meedia teatas kuu alguses, et Eesti koondise väravavaht Karl Jakob Hein liitub uuel hooajal Londoni Arsenali esindusmeeskonnaga. Kuigi uudist pole ametlikult kinnitatud, viitavad sellele kõik märgid. Nüüd on selge, et meeskonna varuväravavaht Alex Runarsson saadeti laenule ning selle asemel, et kulutada mängijateturul miljoneid, ülendatakse põhitiimi Hein, kirjutab Football London.

Arsenali peatreener Mikel Arteta on selgesõnaliselt öelnud, et tahab oma meeskonda 22 väljakumängijat ja kolme väravavahti. Football London kirjutas, et kuna varuväravavahiks taandatud Bernd Leno müüdi Fulhami ja Runarsson ning Arthur Okonkwo on hooajaks välja laenatud, siis vaatabki Arteta eestlase poole.

«Isegi Leno, Okonkwo ja Runarssoni lahkumise korral on ebatõenäoline, et Arsenal sukeldub tagasi üleminekuturule, et uue väravavahiga lepingut sõlmida. Selle asemel on peaaegu kindlasti plaan nooruke Karl Hein ametlikult põhimeeskonna meeskonda ülendada,» kirjutas väljaanne. Nii hoiab Londoni klubi kokku miljoneid Inglise naelu.

Seni toimunud kahes Inglismaa kõrgliigakohtumises on väravavahina alustanud inglane Aaron Ramsdale ning pingil on istunud ameeriklane Matt Turner. Esindusmeeskonnas kinnitamata andmete särki numbriga 31 kandma hakkav Hein hakkab koha nimel võitlema just eelpool mainitud kahe mängijaga.

20-aastane Hein laenati talvel Inglismaa esiliigas mängivasse Readingusse, kus eestlane mängis viies kohtumises, ent sai siis vigastada ja naasis Arsenali.

Viimati mängis Hein jalgpalli juunis, kui aitas rahvuskoondisel alistada Malta, kuid sai selles samas mängus vigastada. Seetõttu pole Hein mänginud ka üheski Arsenali hooajaeelses kohtumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles