Kahju: Nõlvak ja Tiisaar kaotasid alagrupi esikohamängu, kuid edenesid play-offi

Toimetas Ville Arike
Copy
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar mänguhoos.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar mänguhoos. Foto: JFK/AFP/SCANPIX

Münchenis jätkuval rannavõrkpalli EMil kohtusid Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar E-alagrupi esikohamängus šveitslastega ning pidid tunnistama vastaste nappi paremust. See ei takistanud aga pääsu play-off'i.

Avageimis said meie mehed Marco Krattigeri ja Florian Breeri vastu kerge algedu, kuid ühel hetkel kaotasid initsiatiivi ning seejärel ka geimi 18:21. Teine geim möödus väga tasavägises heitluses. Eesti duo pääses ette 20:19 ning evis viit geimpalli, kuid ei suutnud neist võita ainsatki. Lõpuks sättis Krtattiger Tiisaarele bloki ette ning see tõi šveitslastele 27:25 geimivõidu ja mäng oli läbi.

Krattiger ja Breer pääsesid võiduga otse 16 parema hulka. Nõlvak ja Tiisaar peavad sinna jõudmiseks aga pidama veel ühe mängu.

«Meie ei mänginud omal tasemel, aga vastane oli tavalisest kindlam ja stabiilsem. Eriti head olid nad täna blokk-kaitses ja neil ei tulnud sisse mitte ühtegi mõõnaperioodi. Aga nüüd on selge, et meie jaoks algab turniir homme,» kommenteeris mängu Tiisaar.

Meie meeste EM jätkub neljapäeval vaheringis, kus vastaseks on Saksa paar Lukas Pfretzschner – Robin Sowa, kes alustasid turniiri 29nda asetusega. Sakslased kaotasid alagrupi esimese mängu tugeva Tšehhi paari Perusic – Schweiner (4.) vastu, aga võitsid teises mängus Austria paari Ermacora – Pristauz (13.).

«Vaadates paare, kes vaheringis mängivad, siis loosi üle ei saa kurta, vabalt oleks võinud ka keerulisema vastase saada. Aga sakslased mängivad kodupubliku ees, nii et lihtne ei saa olema,» ütles Tiisaar peale loositulemuste selgumist.

16 parema hulka pääsemiseks otsustava mängu algus neljapäeval on selle kirjutamise ajal veel lahtine.

E-grupis pälvisid kolmanda koha ja jätkavad võitlust itaallased Daniele Lupo ja Alex Ranghieri, kes alistasid Soome paari Jyrki Nurminen - Santeri Siren 2:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles