Tunnustatud ralliekspert: Tänak on Neuville'ile surve peale pannud

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Hyundai piloodid Ott Tänak ja Thierry Neuville.
Hyundai piloodid Ott Tänak ja Thierry Neuville. Foto: IMAGO/Lehtikuva/Scanpix

DirtFishi ralliportaali ajakirjaniku David Evansi sõnul pani Ott Tänak võiduga Soomes Hyundai teisele esipiloodile Thierry Neuville'ile koduetapiks Belgias suure surve peale.

«Kümme päeva tagasi tegi Ott Tänak Hyundai i20 N Rally-1 masinaga midagi väga erilist. Ta võitis nelja Toyotat nende enda tagahoovis Soomes. On võimatu, et eestlase edu ei pane Neuville'ile selleks nädalavahetuseks survet peale,» kirjutas ralliajakirjanik. 

Evansi sõnul on ei julgenud belglane Soomes absoluutselt mingeid riske võtta.

«Neuville loobus varakult Soomes võitlusest. See polnud tema ralli. Ta hoidis ennast Belgia etapiks. Nüüd on see käes,» jätkas Evans.

Neuville on pärit ralli toimumispaiga Ieperi linna lähedalt.

«Hea uudis Belgia rallifännidele on see, et Neuville suudab olla suure tõenäosusega sama pühendunud, kui Tänak eelmisel etapil,» ennustas Evans.

2021. aasta oli esimene kord, kui Belgia etapp autoralli MM-sarja kalendrisse mahtus. Kuna tegu oli sõitjate jaoks uue etapiga suutis Neuville oma koduväljakueelist ära kasutada ja kindla rallivõidu võtta. Edu järgmise konkurendi Craig Breeni ees jäi koguni 30,7 sekundit.

Toyota tehnikadirektori Tom Fowleri sõnul on nad mõnele belglase nipile jälile saanud, ning suudavad see aasta talle rohkem konkurentsi pakkuda. 

Ralli saab oma stardipaugu testikatsega juba täna õhtul kell 17.01.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles