ANALÜÜS ⟩ Võrkpallikoondise EM-pilet tuli, kuid küsimused jäid

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti teenis EM-valikturniiril kaks võitu ja kaks kaotust, kuid teenitud seitse punkti tähendas alagrupis teist kohta ja ka pääsu finaalturniirile.
Eesti teenis EM-valikturniiril kaks võitu ja kaks kaotust, kuid teenitud seitse punkti tähendas alagrupis teist kohta ja ka pääsu finaalturniirile. Foto: Eero Vabamägi

Eesti meeste võrkpallikoondis kaotas kolmapäeva õhtul EM-valikturniiri viimase kohtumise võõrsil 0:3 (17:25, 22:25, 22:25) Belgiale, kuid tagas sellest hoolimata pääsu Vana Maailma 24 parema koondise sekka. Koondise abitreener Alar Rikberg ütles, et Eesti koondisel vedas, kuid järgmisel aastal on peatreeneril äärmiselt raske koondislasi valida.

Tegelikult oli Eesti pääsemine EM-finaalturniirile selge juba esimese geimi alguses, sest olenemata mängu tulemusest jäänuks Läti ja Slovakkia valikgruppide teise koha meeskondade võrdluses Eesti selja taha. Finaalturniirile pääsevad seitsme alagrupi võitjad ja viis paremat teise koha omanikku.

Peatreener Fabio Soli ütles pärast mängu, et terve suve rassinud koondislastest nõudis Kuldliiga palju energiat ning valikturniir oli raske. «Üritasin aidata kõige kogenumatel meestel vormi tagasi tulla, aga ilmselt ootasime me neilt liiga palju, nagu me täna (kolmapäeval – toim.) esimeses geimis ka nägime,» viitas ta kahele raudvarale, Rene Teppanile ja Robert Tähele, kes ei suutnud meeskonda kaotusest päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles