Olümpiavõitja arrogantne käitumine ärritas norrakaid

Christopher Krutto
Copy
Jakob Ingebrigtsen.
Jakob Ingebrigtsen. Foto: Ronald Gorsic/CROPIX/SIPA/Scanpix

21-aastane Norra keskmaajooksja Jakob Ingebrigtsen krooniti Münceni EMil 5000 m jooksus Euroopa meistriks, kuid pärast seda suutis ta kohalikku meediat ärritada.

Pärast võistlust andis Ingebrigtsen kiire kommentaari Norra rahvusringhäälingu teletiimile, kuid imbus siis vaikselt staadionilt minema. Kirjutav meedia ootas, et temalt kommentaari saada, kuid lootusetult.

Lõpuks marssis värske Euroopa meister Norra lipuga meedia eest läbi, kuid kommentaare ikka ei jaganud. Selle asemel kirjeldas võistlust tema vennast treener Henrik.

«Meediaga rääkimine on osa tema tööst. See on natuke arrogantne, et ta teeb oma reegleid. Tegu on unikaalse sportlasega, kuid ta ei ole eristaatuses,» sõnas Norra rahvusringhäälingu ekspert Jan Petter Slavedt.

Henrik Ingebrigtsen seletas, et tema noorem vend vältis meediaga suhtlemist, sest keskendus juba 1500 m jooksu finaalile, mis joostakse neljapäeva õhtul. Sellel distantsil võitis ta mullu Tokyo olümpial ka kuldmedali. «Need on kõrge tempoga võistlused. On tähtis, et ta keskendub taastumisele ja ei kuluta oma energiat tühjale-tähjale. See väsitab nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Ta peab oma jõudu hoidma,» sõnas vanem Ingebrigtsen.

Samas oli Norra kergejõustikuliidu meediainimene Morten Olsen jooksja sammust üllatunud. «Ma arvasin, et ta on meediale saadaval. Peame pärast mänge mõned asjad üle käima,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles