PM MÜNCHENIS ⟩ Katrin Klaup: Eesti treenerid on kvaliteetsemad kui Rootsis, siin on materjali lihtsalt rohkem

Karl Juhkami
, München
Copy
Kergejõustikutreener Katrin Klaup teeb oma energilisusega silmad ette ka mõnele endast kolm korda nooremale. See ongi põhjus, miks ta 70 aasta juubeli eel ikka hobuse kombel tööd rügab.
Kergejõustikutreener Katrin Klaup teeb oma energilisusega silmad ette ka mõnele endast kolm korda nooremale. See ongi põhjus, miks ta 70 aasta juubeli eel ikka hobuse kombel tööd rügab. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna Eestist vaadates on Läänemere teine kallas paistnud alati ilusam, istus Postimehe ajakirjanik Münchenis toimuva kergejõustiku EMi ajal maha juba 25 aastat Rootsis töötava kergejõustikutreeneri Katrin Klaubiga. Ikka selleks, et uurida, kas sealne muru on tõesti rohelisem ja taevas sinisem

2006. aastal, kui olite ligi kümme aastat Rootsis olnud, ütlesite, et olete selle aja jooksul teinud põhiliselt «riigipööret kasvatustöös». «Rootsi demokraatia tähendab, et lapsele ei tohi midagi öelda, aga tema võib öelda ja nõuda kõike,» sõnasite toona.

Kui ma Rootsi tulin, siis esimesel võistlusel lihtsalt jahmusin. Seal oli nii, et kümneaastane laps, kes oli just kaotanud, pildus naelikuid ja karjus ema peale: «Sa ju lubasid, et ma võidan!» Selliseid situatsioone on siin päris palju ning see tuleneb kõik Rootsi kasvatussüsteemist ja demokraatiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles