Möödunud aastal liidrisärki hoidnud Taaramäe peab tänavu Vueltal taas imet lootma

Copy
Rein Taaramäe möödunud aasta Vueltal liidrisärki kandmas.
Rein Taaramäe möödunud aasta Vueltal liidrisärki kandmas. Foto: Manuel Bruque/EPA/Scanpix

Aasta viimane suurvelotuur, Hispaanias sõidetav La Vuelta, stardib juba homme. Taaskord on seal võistlustules ka Taaramäe, kes möödunud aastal hoidis seal mõnda aega ka liidrisärki. Tänavu loodab eestlane taas endast maksimumi anda.

Intermache Wanty Gobert’ tiimis võistlev eestlane on Vueltal osalenud viiel korral ja kahel korral noppinud sealt ka katsevõidu. Möödunud aastal hoidis ta korra ka liidrisärki, kuid üldarvestuse eest ta sõitma lõpuks ei hakanud.

«Eelmisel aastal krabasin haruldase võimaluse katsevõit noppida ja kanda suurtuuri liidrisärki. Minusuguse ratturi jaoks, kes peab ründama, peavad juhtuma imed, et selline duubel realiseeruks,» rääkis Taaramäe võistkonna kodulehe vahendusel.

«Üldarvestuse liidrid peavad võistluse alguses andma vabadust, kui vahed on veel tagasisõidetavad. Sellel Vueltal on samuti võimalusi varajasteks äraminekuteks, kus on võimalik katsevõitude eest võidelda,» jätkas ta.

«Võtan asju päev-päevalt, sest ma ei saa ennustada, millisel päeval mul parimad jalad on, millal üldarvestuse liidrid tahavad katsevõidu eest võidelda võim millal on parem meie ronijaid Jan Hirti, Louis Meintjest ja Domenico Pozzovivot saata.

Ma loodan, et saan vähemalt ühel korral ennast põgenike grupis näidata lisaks tööle üldarvestuse liidrite jaoks, nagu tegin möödunud aastal Vueltal või mais Girol. Valmistasin ennast ette 100-protsendiliselt, tahan endast maksimumi välja pigistada ja mängida tähtsat rolli,» lõpetas eestlane.

Lisaks temale kuuluvad tiimi koosseisu veel Jan Bakelants, Louis Meintjes, Gerben Thijssen, Julius Johansen, Jan Hirt, Domenico Pozzovivo ja Boy Van Poppel.

Tagasi üles