Avalikustati õõvastavad kaadrid Venemaa raketirünnakust, milles hukkus Ukraina kergejõustikutähe ema

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa raketirünnak Harkivi linnas.
Venemaa raketirünnak Harkivi linnas. Foto: SERGEY BOBOK/SCANPIX

Venemaa jätkab juba kuuendat kuud Ukrainas erinevate rünnakute korraldamist. Eile pandi toime raketirünnak Harkivi linnas, millega võeti sihikule ka kortermajad. Ühes rünnakus hukkus ka Ukraina kergejõustikutähe Katerõna Tabašnõki 60-aastane ema.

Pärast raketirünnakuid saabusid kohale päästjad ning ka Tabašnõki vend, kes tuli ema otsima. Kahjuks oli vaatepilt õõvastav ning selle kohta näeb kaadreid siit.

«Mu ema oli siin üksinda. Mina lahkusin enne raketirünnakuid, ent naabrid helistasid, et midagi halba on juhtunud. Tulin koos päästjatega ning leidsime ema surnukeha,» lausus poeg Jurõ Ukraina meediale.

«Venemaa väed ründavad lihtsalt tsiviilisikuid. Nad küll väidavad, et siin on mingid sõjarajatised. Millised neist? Kas kortermaja on sõjarajatis?» lisas poeg.

«Kõige olulisem on hetkel, et maailm seisaks ühiselt selle olukorra vastu. Me elame 21. sajandil ja ühtäkki toimub selline sõda. Selle asemel et rahus elada, hoopis sõdime. Ukraina inimesed vaevlevad praeguses olukorras ja ei tea, kui paljud peavad veel kõiges kannatama,» lõpetas poeg sõnavõtu.

Ukraina kergejõustikutäht Katerõna Tabašnõk teatas valusast uudisest eile Instagramis. «Ema, ma armastan sind väga. «Venemaa rahu» võttis mu emalt elu. See pagendas mind kodust. Kuidas ma küll neid inimesi vihkan,» kirjutas ukrainlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles