Eesti vastu säranud NBA mängumees hakkab hullutama Euroliiga publikut

Karl-Joosep Küngas
Copy
Henri Drell (palliga) MM-valikmängus Isaac Bonga vastu.
Henri Drell (palliga) MM-valikmängus Isaac Bonga vastu. Foto: Madis Veltman

Saksamaa korvpallikoondislane Isaac Bonga otsustas pärast nelja hooaega NBA-s naasta Euroopasse. Tema uueks koduklubiks saab Euroliigasse kuuluv Müncheni Bayerni meeskond.

BasketNewsi teatel on 22-aastane Saksamaa koondislane lükanud tagasi erinevad pakkumised NBA-st ning otsustanud end proovile panna Euroliigas. Ta sõlmis lepingu Müncheni Bayerniga, ent lepingu täpsemad asjaolud on veel teadmata.

2018. aastal 39. valikuna NBA-sse valitud Bonga on jõudnud lühikese karjääri jooksul esindada juba kolme erinevat meeskonda. Tema parim hooaeg oli 2019-2020, mil tal õnnestus Washington Wizardsi särgis tuua keskmiselt 66 mängu jooksul 5,0 punkti, 3,4 lauapalli ja 1,2 korvisöötu.

Viimasel hooajal jooksis ta 15 kohtumises väljakule Toronto Raptorsi eest, kus numbrid kiskusid väga kesiseks ning mänguaeg jäi keskmiselt alla viie minuti. Seevastu NBA G-liigas õnnestus Saksamaa koondislasel jõuda 13,2 punkti, 9,5 lauapall ja 3,6 korvisööduni.

Saksamaa koondise särgis tegi Bonga enda ühe säravama esituse just Eesti koondise vastu. Sel suvel peetud MM-valikmängus viskas ta Eesti vastu 21 punkti. Järgmisel kuul algaval EM-finaalturniiril Bonga Saksamaa koondise koosseisu ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles