MM-hooaja valitseja Rovanperä selgitas oma õnnetuse tagamaid

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Kalle Rovanperä auto pärast karmi õnnetust Belgia rallil.
Kalle Rovanperä auto pärast karmi õnnetust Belgia rallil. Foto: ewrc.com

Belgia MM-rallit katsevõiduga alustanud Kalle Rovanperä katkestas juba teisel kiiruskatsel võistluse. Lõunasel hoolduspausil selgitas ta, miks karm avarii tehti.

Soomlane alustas rallit suurepäraselt. Ta võitis kohe avakatse, ning haaras 2,5-sekundilise edu Elfyn Evansi ees. Teisel katsel sai aga autoralli MM-sarja üldliidri sõit karmi lõpu.

Rovanperä vajus kiires rajaosas paremale kraavi, ning rullus seejärel mitu korda üle katuse. Lõpuks jäädi pidama põllumaal, ent õnneks oli meestega pärast avariid kõik korras.

MM-sarja üldliider Rovanperä oli avariist rääkides üsna rahulik.

«Oli kaks kurvi. Teises olin teinud liiga optimistliku legendi, olin kirja pannud lühikese kurvi. Läksin liiga vara sisse, ei keeranud välja, kaldusin teelt ja tabasin kraavi,» selgitas ta otse-eetris.

See, kui palju auto õnnetuses kannatada sai ja kas homme saadakse uuesti starti tulla, pole veel soomlase sõnul selge.

«Meiega on kõik korras. Vaatasime auto veidi üle. Raske öelda, kas sellega on kõik hästi. Eks kuuleme täpsemalt, kui mehaanikud masina üle vaatavad,» rääkis Rovanperä.

Teise katsel ei lastud soomlast ajakava järgi määratud hetkel rajale. Jäi segaseks, miks start viibis. Igastahes olid nii Rovanperä kui ka tema kaardilugeja Jonne Halttunen olukorrast häiritud ja karjusid üsna valjuhäälselt kohtunike peale. Siiski ei uskunud Toyota piloot, et stardi viibimine oli õnnetuse põhjuseks.

«Olime 10 km rajal olnud, stardi edasilükkamine ei tohiks enam segada. Muidugi see jama polnud meeldiv. Ei teagi, millest see tekkis. Aga see ei seganud meid enam avarii hetkel,» tõdes Rovanperä.

Hoolimata õnnetusest on tema seis MM-sarja üldpildis endiselt väga hea.

«Peame lihtsalt kõva tööd jätkama ja jälle võitma hakkama,» vaatas Rovanperä tulevikku.

Belgia ralli jätkub kell 16.16 kiiruskatse Vleteren teise läbimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles