Hea uudis: Tallinna WTA-turniiri kohalt kadusid murepilved (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi.
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Foto: Raul Mee

Aina suureneva nõudluse ja tarneahela probleemide tõttu on maailmas valitsemas tõeline tennisepallide põud, kuid Tallinn Open WTA 250 turniiri korraldajad leidsid probleemile lahenduse. Turniiril mängitakse tootja HEAD tennisepallidega.

Sportlandi, tennisevarustuse tootja HEADi ja turniiri litsentsi omaniku Octagoniga koostöös leidsid turniiri korraldajad probleemile lahenduse. Käed löödi firmaga HEAD – ainukese tennisebrändiga maailmas, kellel on oma pallitehas, mis toodab aastas üle 115 miljoni palli.

See tagab võimekuse toota ka Tallinna Open turniiri jaoks vajaminevad 5000 palli.

Sobiva pallipartneri valiku tegi eriti keeruliseks faktor, et WTA turniiridel kasutatavad pallid peavad olema ITF poolt tunnustatud. «Tallinn Openil mängitakse HEAD kaubamärgi spetsiaalse TYPE-2 (medium) klassi tennisepallidega,» ütles Tallinn Open WTA 250 turniiri direktor Allar Hint pressiteate vahendusel. «Pallid läbivad turniiri märgise saamiseks vastava kvaliteedikontrolli ja neid palle kauplustes eraldi ei müüda.»

HEAD palle on varem kasutatud erinevatel ATP 1000, ATP 500, ATP 250 ja WTA turniiridel. HEAD annab vajalikud 5000 palli Tallinn Open WTA 250 turniiri jaoks sponsorluse korras. Tennisepallid hetkel kohal veel ei ole, aga broneeringud on tehtud.

Maailmas on nõudlus tennisepallide järele suurem kui kunagi varem. Pallitehased töötavad üle maailma maksimaalsel võimsusel, kuid erinevatel põhjustel on tennisepallide hankimine hetkel raskendatud.

«Enamjaolt on see tingitud COVID pandeemiast, mis on tennise ja padeli väga populaarseks muutnud,» selgitas Allar Hint, kelle sõnul on tarneahelad hetkel mitmete probleemide tõttu häiritud. «Tootmismaterjali puudus ja hilinemine, piiride sulgemisest tingitud tööjõu puudus, probleemid konteinerite saadavusega, raskused laeva transpordis, kõrged transpordi hinnad, ajutised tehaste sulgemised - nimekiri on pikk ja paraku mõjutavad need kõiki brände.»

Tallinn Open WTA 250 rahvusvaheline turniir toimub 24. septembrist 2. oktoobrini Forus Tennisekeskuses Tondil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles