Tänak Hyundai probleemidest: suur pettumus! Selle autoga võiks lõputult edasi sõita, aga mitte nagu ralliautoga

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Belgia rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Belgia rallil. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Eesti rallipaar Ott Tänak ja Martin Järveoja püsivad vaatama Hyundai probleemidele Belgias kõrges mängus. Hetkeks esikohta hoidnud eestlased jäävad koduteedel sõitvale Thierry Neuville'ile alla 16,2 sekundit.

Kui laupäeva esimese katsega haaras Tänak eduseisu, siis hoolduspausiks oli ta langenud teisele positsioonile, kaotust Neuville'ile üsna palju. Tänak selgitas, mis tema Hyundai masinat vaevab.

«See [ülekande probleem] mõjutab väga palju. Tulin läbi nii sujuvalt kui suutsin. Aga auto on väga ebastabiilne. Nii suur pettumus! Selle masinaga võiks lõputult edasi sõita, aga mitte nagu ralliautoga,» selgitas Tänak hommikupooliku viimase, 12. katse lõpus.

Millal need mured pihta hakkasid?

«Testikatsest!» muigas Tänak. «Ent jah, saime mingi ajani hakkama, segas vaid startides ja tagasipööretes, aga nüüd hakkab asi ilmselt ära kuluma. Vaatame, mida suudame siit olukorrast teha.»

Esimest korda tõi ta probleemi ülekandega välja pärast 10. katset. Sealt edasi hakkasidki asjad allamäge kiskuma. Tänak säilitas küll teise koha, ent andis kahe viimase katsega teda jälitavale Elfyn Evansile aega ära. Praegu lahutav neid 5,3 sekundit.

«Meie diferentsiaalil pole piisavalt lukustust. Vaatame, mis nüüd edasi saab. Kõik on tiimi kätes, kas neil on midagi paremat pakkuda kui praegune,» lisas Tänak lõunapausil.

Belgia ralli jätkub kell 16.13. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles