Ussõk alistas taas Joshua ja kaitses meistrivöösid: tegin seda oma riigi nimel (2)

Christopher Krutto
Copy
Oleksandr Ussõk (vasakul) alistas läinud ööl Anthony Joshua.
Oleksandr Ussõk (vasakul) alistas läinud ööl Anthony Joshua. Foto: STR/EPA/Scanpix

Läinud öösel kohtusid Saudi Araabias Jiddah’s poksi raskekaalu tiitliheitluses taaskord Anthony Joshua ja Oleksandr Ussõk. Sarnaselt esimesele korrale jäi peale ukrainlane.

Johsua lootis võita Ussõkilt tagasi tiitilid, mille ta möödunud aasta septembris ukrainlasele kaotas. 32-aastane britt näitas matši jooksul küll agressiivsust ja oli võrreldes esimese heitlusega astunud sammu edasi, kuid sellest ei piisanud.

Kaks kohtuniku andsid skooriga 115:113 ja 116:112 võidu Ussõkile, kuid kolmas andis skooriga 115:113 selle hoopis Joshuale. Kuigi mõningad raundid olid tasavägised, siis oli Ussõki võit igati ära teenitud. Sellega kaitses ta WBA, WBO ja IBFi tiitleid.

Pärast matši oli Joshua ülimalt pettunud ning haaras kätte kaks Ussõki meistritivööd ning kukutas need ringist välja. Seejärel ta lahkus, kuid naasis hiljem, et pidada kõne.

«Ussõk on üks kõva võitleja. See on lihtsalt emotsioon. Kui teaksite minu lugu, siis mõistaksite minu kirge. Ma ei ole lihtsalt amatöörpoksija,» sõnas Joshua.

Kui Ussõk lõpuks mikrofoni kätte sai, pühendas ta võidu sõjas olevale koduriigile. «Tegin seda oma riigi, kõigi selle inimeste ja sõdurite jaoks, kes seda kaitsevad. Suur tänu!» vahendas Sky Sports tema sõnu.

«See on juba ajalooline. Paljud põlvkonnad vaatasid seda võitlust, eriti raundi, kus keegi üritas mind kõvasti peksta, aga pidasin vastu ja pöörasin selle teistpidi,» jätkas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles