PM MÜNCHENIS ⟩ EMi edukaim riik oli Saksamaa, Õiglane aitas meil lätlastele ära teha (1)

Karl Juhkami
, München
Copy
Niklas Kaul (keskel) aitas Saksamaa EMi medalitabeli tippu, Janek Õiglane (vasakul) hoolitses, et häbisse ei jääks ka Eesti.
Niklas Kaul (keskel) aitas Saksamaa EMi medalitabeli tippu, Janek Õiglane (vasakul) hoolitses, et häbisse ei jääks ka Eesti. Foto: Mihkel Maripuu

Viimasel päeval võidetud kaks kuldmedalit aitasid Saksamaa koduse kergejõustiku EMi medalitabeli tippu. 

Saksamaa sportlased triumfeerisid seitsmel alal: meeste kümnevõistluses (Niklas Kaul), meeste maratonis (Richard Ringer), naiste 5000 m jooksus (Konstanze Klosterhalfen), naiste 100 m jooksus (Gina Lückenkemper), naiskondlikus maratonis, meeste odaviskes (Julian Weber) ja naiste 4 x 100 m teatejooksus (Alexandra Burghardt, Lisa Mayer, Gina Lückenkemper ja Rebekka Haase).

Saksamaale (7 kulda) järgneb medaliarvestuses Suurbritannia (6 kulda), kelle sportlased käisid Münchenis enim kordi (20) pjedestaalil, ning Hispaania (4 kulda).

Vana Maailma tšempionaadi medalitabeli esikümnest võib leida ka Soome, kes teenis kuldmedalid meeste 3000 m takistusjooksus (Topi Raitanen) ja naiste teivashüppes (Wilma Murto), hõbeda naiste kolmikhüppes (Kristiina Mäkelä) ning pronksi meeste odaviskes (Lassi Etelätalo). 

Tänu Janek Õiglase kümnevõistluse pronksile leiab Müncheni EMi medalitabelist ka Eesti, kes jagab Taaniga 28.-29. kohta. Nõnda palju riike teenis Münchenist ka autasu.

Lätlased sel korral medalipidu pidada ei saanud, leedulased aga küll. Selle eest hoolitses 19-aastane Mykolas Alekna, kes triumfeeris meeste kettaheites. Sealjuures napsas ta kuldmedali Gerd Kanteri sloveenist hoolealuse Kristjan Čehi eest.

Müncheni EMi medalitabel:

EMi medalitabel
EMi medalitabel Foto: WA
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles