Neuville skandaalsest väljaütlemisest: Tänak ei mõistnud mind (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thierry Neuville ja Ott Tänak.
Thierry Neuville ja Ott Tänak. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport

Laupäeval toimus Belgia rallil Hyundai sõitjate Ott Tänaku ja Thierry Neuville’i vahel meedia vahendusel arvete klaarimine. Belglane selgitas hiljem ralliportaalile Dirtfish, et tegemist oli arusaamatusega.

Sündmused hakkasid hargnema laupäevase lõunapausi eel, mil Tänak kurtis, et tema Hyundail on probleeme ülekandega.

Veidi pärast seda esines Neuville huvitava avaldusega, süüdistades Tänakut vassimises. Nii mõnedki arvavad, et karma sai koduradadel sõitnud Neuville'i kätte. Ta läks 15. katsele vastu 17,2-sekundilises edus, kuid sõitis siis rajalt välja ja oli sunnitud katkestama.

Pärast rallit maeti kiiresti sõjakirves maha ning Neuville selgitas asjaolusid. «Rääkisime Otiga hiljem sellest. Ta lihtsalt ei mõistnud mind antud olukorras. Sain teada, et Otil on probleem, aga ajas see liiga palju ei kajastunud. Ta kaotas Toyotadele kolm sekundit ning seega otsustasin naljatada ja öelda, et mul on kasutada ainult kolm silindrit,» selgitas Neuville.

«Ma ei puudutanud kordagi teemat tema probleemide kohta. Seepärast ei saanud ka aru, miks sellest nii suur mure tekkis.»

Kokkuvõttes läks kõik eestlase tahtmist mööda. Ta noppis Belgias mõneti ootamatult hooaja kolmanda etapivõidu ja edestab nüüd Neuville'i punktitabelis 25 silmaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles