Fury nõuab sajandi tiitlimatši eest kosmilisi summasid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: JM HAEDRICH/SIPA/SCANPIX

Spordimaailm on selle sajandi suurima poksimatši ootel, ent selle korraldamine pole just lihtne ülesanne. Nimelt soovib Tyson Fury ringi astumise eest meeletut summat.

WBC meistrivöö omanik Fury soovib Oleksandr Ussõkiga kohtumise eest veidi vähem kui 150 miljonit eurot saada. See oleks tema varasemast suurimast palgapäevast kordades suurem summa. Sel aastal WBC meistrivööd kaitsnud Fury teenis Dillian Whyte alistamise eest 35 miljonit eurot.

Seejuures oleks tegu üldse kõige kallima raskekaalu poksimatšiga, mis ajaloos peetud. Näiteks Ussõk teenis läinud nädalavahetusel Anthony Joshua alistamise eest ligemale 40 miljonit eurot ning toona olid mängus nii WBA, WBO, IBO kui ka IBF tiitlid.

Seejuures teatas Fury tänavu, et lõpetab kogunisti sportlaskarjääri, ent säärane suur tiitlimatš tõstab tema huvi jätkamiseks. Samuti on öelnud Ussõk, et soovib Furyga kohtuda. Kui seda matši ei tule, siis võib ukrainlane koguni kindad nurka visata ja samuti karjääri lõpetada. Praegu käivad meeste esindajate vahel läbirääkimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles