Kohustusliku EM-tiitli noppinud Duplantis lahkus viivitamatult Saksamaalt, et hoopis põnevamal võistlusel osaleda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: Mihkel Maripuu

Kergejõustikutäht Armand Duplantis noppis Münchenis EMil enda karjääri teise EM-tiitli, ent kuldmedalit mees ei tähistanud. Tal oli hoopis kiire järgmisele ettevõtmisele, mis talle hoopis rohkem lõbu pakkus.

Suursoosikuna EMile tulnud Duplantis tegi täpselt nii palju, kui tal kuldmedali võitmiseks vaja läks. Münchenis ei soovinud rootslane kehvade ilmaolude tõttu ka maailmarekordit rünnata ja leppis Euroopa meistrivõistluste rekordiga.

Rootsi kergejõustikutäht istus pärast triumfi eralennukile ja lendas koos perekonnaga Šveitsi. Seda selleks, et osaleda nii proffidele kui ka amatööridele mõeldud golfiturniiril.

Duplantis mängis ühes meeskonnas koos enda isa Gregi ja kahekordse Euro tuuri võitja Guido Migliozziga. «See oli minu jaoks hoopis põnevam kui EMil osaleda,» lausus Duplantis Aftonbladetile.

2020. aastal golfiga alustanud Duplantis on amatööri kohta väga osav. Tema löögikiiruseks mõõdeti parimal juhul koguni 196 km/h ning seda võib võrrelda lausa PGA tuuriga, kus keskmine kiirus on 184. Rootslase pall maandus parimal juhul lausa 300 meetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles