Vene sportlased nõuavad dopingureeglitest kõrvale hiilivatele norrakatele karistust

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Endine murdmaasuusataja Therese Johaug kandis oma karjääris 18-kuulist võistluskeeldu dopingu tarvitamise eest.
Endine murdmaasuusataja Therese Johaug kandis oma karjääris 18-kuulist võistluskeeldu dopingu tarvitamise eest. Foto: EPA/Scanpix

Norra meedia avaldas eelmisel nädalal, et riigis on suur probleem dopingureeglitega. Infole reageerisid endised Vene sportlased, kes nõuavad viivitamatut muutust.

Norra seaduste kohaselt ei tohi 15–18-aastastele sportlastele ilma vanemate nõusolekuta dopinguproove teha. See tähendab, et noorsportlastele pole viimase kahe aasta jooksul etteteatamata proove tehtud. Need reeglid ei vasta Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) kehtestatud nõuetega, kirjutas Norra väljaanne NRK.

Venemaal reageerisid uuele infole mitmed endised sporditähed.

«See on vale, et norrakad saavad teha, mis nad tahavad ja kõik sellele läbi sõrmede vaatavad. Reeglid peavad kõigile samad olema. Kuidas on see seadus Norras juba kaks aastat kehtinud,» ütles endine murdmaastaar Aleksander Legkov Vene väljaandele Championat.

Kiiruisutamises olümpiavõitjaks kroonitud Svetlana Žurova jaoks on Norra Antidopingu Agentuuri tegutsemine täielikuks müsteeriumiks.

«Me kõik arvasime, et reeglites oli midagi valesti astma ja meditsiiniliste eranditega. Nüüd selgub, et probleem on hoopis noorte inimeste testimises ja see on veel seaduses kirjas,» rääkis ärritunud Žurova TASS-ile.

Norra Antidopingu Agentuuri president Thorhild Widvey saatis riigi spordiliidu juhile Berit Kjöllile kirja, kus hoitas, et halvimal juhul ei saa nende sportlased enam rahvusvahelistel võistlustel osaleda, kui kiiresti dopingureegleid ei muudeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles