Moskva CSKA korvpallimeeskond pöördus sõja tõttu klubist lahkunud mängijate osas kohtusse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andrei Vatutin.
Andrei Vatutin. Foto: Maksim Konstantinov/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Moskva CSKA korvpallimeeskonna president Andrei Vatutin pole sugugi õnnelik, et pärast Venemaa sisseteungi Ukrainasse lahkusid mitmed mängijad vaatamata lepingule omavoliliselt klubist.

«Oleme saatnud kõik vajalikud dokumendid FIBA arbitraažikohtusse,» ütles Vatutin portaalile Yandex.

Jutt käib kolmest mängijast. Kontrahtiga olid seotud ukraina juurtega Joel Bolomboy, sakslane Johannes Voigtmann ja Kanada mees Kevin Pangos – kes Venemaale ei jõudnudki. Ent kõik leidsid endale Euroliigast uue töökoha. 

«Võin ainult öelda, et pragune olukord võib tekitada bumerangiefekti. Tulevikus võib ka mõni teine säärast lepingu eiramist ära kasutada,» hoiatas Vatutin.

Ta jätkas: «FIBA tunnistas Pangose vaatamata lepingule meie osas kohustustest vabaks. Voigtmanniga on tegelikult siiani lahendamata seis, ootame FIBA kohtu otsust. Bolomboy lõpetas lepigu ühepoolselt – ootame arbitraažikohtust minimaalselt kompensatsiooni.»

Bolomboy liitus kreeklaste Piraeusi Olympiacosega, Pangos ja Voigtmann itaallaste Milano Olimpiaga. Tõsi, neist viimase üleminek pole veel päris ametlikult kivisse raiutud.

CSKA «sõdib» taustal ka Euroliiga vastu, kust nad Vatutini arvates ebaõiglaselt välja heideti. Ka selle juhtumi puhul on pandud kohtuveskid jahvatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles