Viimaks hõlpu saanud Oliver Solberg: Soomes juhtunu pani põntsu kogu mu elule

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Sander Ilvest

Rallimaailma ühel andekamal sõitjal, 20-aastasel Oliver Solbergil on seni seljataha jäänud väga keeruline hooaeg. Ent Belgia etapp tõi leevendust. 

Septembris 21. sünnipäeva tähistav Solberg sai tegelikult WRC-autoga kogemuse juba mullu, esindades mõnel etapil Hyundai sõsartiimi. Tänavu on aga vastutus suurem, kolmandat autot jagatakse põhivõistkonnas Dani Sordoga.

Kuigi noormehele ei seatud otseselt mingisuguseid kõrgeid eesmärke, on teda ilmselt mõjutanud napilt aasta vanema Kalle Rovanperä hiilgavad esitused. Solberg pole aga suutnud samaga vastata, mistõttu on pinged temast nii mõnelgi juhul võitu saanud.

Madalpunkt saabus augusti alguses Soome rallil. Solberg jõudis pärast testikatset võistelda esimese pika, kokku ralli teise kiiruskatse esimese kurvini, kuniks ta Hyundai i20 kraavi keeras. Auto sai nõnda tõsiselt kahjustada, et sinna kogu etapp lõppeski.

Nüüd, paar nädalat hiljem õnnestus 2003. aasta maailmameistri Petter Solbergi pojal end Belgias rehabiliteerida. Ta vältis tarbetuid riske ja hoidis korralikku tempot, mis tõi tasuks tema karjääri parima WRC-sarja tulemuse, neljanda koha.

«Esiteks tunnen kergendust,» nentis Solberg intervjuus Autosportile. «Pärast nii rasket aastat, kus oleme näidanud kohati head kiirust, aga pole saanud tulemust, oli väga hea tunne lõpuks kogu kupatus kokku panna. Tegin väga puhta võistluse.»

Noor ralliäss tunnistas, et vahepeal oli mast maas. «Soomes juhtunu ei pannud põntsu ainult mu enesekindlusele sõitjana, vaid kogu elule, sest ralli ongi mu elu,» tunnistas Solberg. «Õnneks oli tiim mu seljataga, tuletades meelde, et oskan sõita ja olen kiire.»

Järgmisel, septembri teisel nädalalõpul peetaval Kreeka kruusarallil saab Ott Tänaku ja Thierry Neuville'i kõrval võimaluse taas Dani Sordo. Kogenud hispaanlane lõpetas nii Portugalis kui ka Sardiinias kolmanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles