Treieri tõsine vigastus ei rikkunud vaid koondisesuve, aga võib vajutada valusa pitseri ka kogu klubihooajale (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaspar Treier peab koondise trenne kahjuks kõrvalt vaatama.
Kaspar Treier peab koondise trenne kahjuks kõrvalt vaatama. Foto: Tairo Lutter

Üha paremaid esitusi näidanud korvpallikoondislase Kaspar Treieri suvi lõppes sportlikult kui noaga lõigatult, sest ta vigastas kontrollmängus Läti vastu tõsiselt parema käe küünarnukki.

Õnnetus juhtus reedese matši avapoolaja lõpus, mil 22-aastane ääremängija pealtpaneku järel õnnetult kukkus. Järmgisel päeva uuring tuvastas kodarluus murru. Treierile tehti kohe lõiku, palliplatsilt tuleb esialgsel hinnangul eemal olla umbes kolm kuud.

«Mul on Treierist väga kahju. Ta oli elu vormis. Ta tegi kogu juulikuu nii kõvasti tööd, et ta oli astunud mitte ühe, vaid kaks sammu edasi. Olnuks tore teda näha. Aga ta on noor mees ja loodame, et Eesti saab veel võimaluse EMil või MMil mängida,» nentis Eesti koondise peatreener Jukka Toijala. «Aga see on sportlase elu – kõik päevad pole ilusad.»

Samas on koondisesuvi vaid üks külg. Igapäevaselt Itaalia kõrgliiga tugevamate sekka kuuluvas Sassari Dinamos leiba teeniva Treieri roll on eelnevatel hooaegadel olnud üsna kõikuv. Tänavu võinuks ta ehk oma positsiooni kindlustada, ent vigastus sellele kindlasti kaasa ei aita. 

Itaalia meedias käivad jutud, et Sassari vaatab tõsiselt turul ringi. Ühe mängija langemisel on uue otsimine täiesti mõistetav, ent võib pikas plaanis mõjutada ka Treieri saatust. 

Samas on klubi näidanud eestlase vastu usaldust. Kaks hooaega tagasi Sassariga liitunud Treier sõlmis juunis värske, 2024. aastani kehtiva kontrahti. See annab kindlasti teatava meelerahu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles