Sõja vastu võitleva Ukraina jalgpallilegendi üleskutse: vajame teie abi, ärge unustage meid (1)

Postimees Sport
Copy
Andri Sevtšenko.
Andri Sevtšenko. Foto: GENYA SAVILOV/AFP/Scanpix

Ukraina endine tippjalgpallur Andri Sevtšenko tuletas maailmale meelde, et Venemaa algatatud sõda pole kaugeltki läbi.

2004. aastal maailma parimaks vutimeheks valitud Sevtšenko usub, et ka läbi spordi annab palju ära teha. Näiteks tema ja tenniseäss Elina Svitolina on annetusi koguva United24 algatuse saadikud ja esindusnäod.

Sevtšenko käis hiljuti Poolas, kus külastas sõja eest Ukrainast põgenenud lapsi. Ta levitas United24 sõnumit ning kohtus ka sealsete sporditähtede, tennisisti Iga Swiateki ja jalgpalluri Robert Lewandowskiga. Mõlemad on erinevatel naabreid sõja ajal aidanud.

«See on väga oluline, sest sportlased on praegusele põlvkonnale eeskujuks. On väga tähtis, et inimesed võtaksid sõjavastase seisukoha. Seda sõnumit oleks tarvis levitada üle kogu maailma, et Ukrainasse taas rahu saabuks,» ütles Sevtšenko intervjuus CNN Sportile.

Endine vutitäht mõistab, et sõjateemad pole uudistevoost enam nii tähtsal kohal kui alguses. Samas loodab ta, et Ukrainas toimuvad koledused sootuks tähelepanuta ei jää.

«Me ei tohi unustada, mis Ukrainas toimub. Venemaa jätkab pommitamist, sõda pole hetkekski lõppenud. Ukraina inimesed vajavad väga kogu maailma toetust. Palun ärge unustage meid ära. Me vajame teie abi,» rääkis Sevtšenko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles