Skandaalse Poola korvpallitähe ootamatu avaldus: arstid selgitasid, et võin paari päeva pärast surra

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mateusz Ponitka.
Mateusz Ponitka. Foto: GREG BAKER / AFP /SCANPIX

Poola korvpallikoondislane Mateusz Ponitka rääkis esimest korda avalikult kõigest, mis tal möödunud hooajal juhtus. Selle sisse mahtus probleemid Venemaal ja raske tervisemure.

Ponitka pälvis kevadel meeletult tähelepanu, kuna poolakas jätkas mängimist Venemaa tippklubis Peterburi Zenidis. See mõisteti tema kodumaal täielikult hukka ning meest ähvardas Poola koondisest välja heitmine. Peagi lahkus Ponitka ikkagi Venemaalt ning tänaseks on ta liitunud Itaalia klubi Reggio Emiliaga.

Mullu seisis Poola koondise tähtmängija aga silmitsi väga raske tervisemurega. Ta sai päev enne Euroliiga kohtumist Istanbuli Anadolu Efesiga nina pihta löögi ja see oli ebakorrektses asendis. Venemaal pandi haiglas tal nina paika, ent veritsus ei tahtnud lõppeda.

Ponitka jooksis vigastatult Efesi vastu väljakule ning ei mäleta enda sõnul kohtumisest midagi. Ta pea käis pööraselt ringi, ent midagi ei võetud ette. Seejärel lendas ta koos meeskonnaga Hispaaniasse, et minna järgmises Euroliiga kohtumises vastamisi Baskoniaga.

«Peterburist on Hispaaniasse neli ja pool tundi lennukiga. Lennates hakkas mul väga paha ning põskkoopasse lõi terav valu sisse. Ma ei mänginud tolles kohtumises, sest verejooks ei lõppenud kordagi ning kestis terve mängule eelnenud hommiku,» lausus poolakas.

Ponitka õnneks oli Zenidi järgmine kohtumine Madridis ning tema mure vaatasid üle ka Hispaania tippklubi arstid. Nemad soovitasid viivitamatult Poola koondislasel operatsioonile minna.

«Mu nina oli täiesti paistes. Ma ei saanud enam korralikult hingata ning järgmisel päeval olingi operatsioonilaual. Operatsioon ise möödus eeskujulikult, ent oht polnud kaugeltki möödas. Mulle öeldi, et järgmise kolme päeva jooksul võin surra. Seda ennekõike seetõttu, et ninas võis tekkida infektsioon. Õnneks nii ei juhtunud,» rääkis Ponitka loo taustast BasketNewsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles