NBA duo suurepärane esitus viis Leedu MM-pileti lävele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jonas Valanciunas ja Domantas Sabonis vedasid Leedu magusale võidule.
Jonas Valanciunas ja Domantas Sabonis vedasid Leedu magusale võidule. Foto: Julius Kalinskas/15min.lt/Scanpix

Leedu korvpallikoondis on lähedal sellele, et kindlustada endale pilet 2023. aasta MM-ile. Täna teenisid leedulased võõrsil magusa 88:78 võidu Ungari üle.

Leedu oli enne tänast K-alagrupis esikohal. Neil oli enne otsustavaid kohtumisi kaasas viis võitu ja üks kaotus Tšehhile. Ungari seevastu jagas kolme võiduga neljandat positsiooni Bosnia ja Hertsegoviinaga.

Kohtumine algas Ungaris väga võrdselt, ent suuremate kogemustega leedulased suutsid 77:76 eduseisult viimase kolme minutiga otsustava spurdi teha ja võidu teenida. Leedu koondises särasid taaskord NBA mehed Domantas Sabonis ja Jonas Valanciunas.

Nii Sabonise kui ka Valanciunase arvele märgiti täna 17 punkti. Viimane noppis veel ka kaheksa lauapalli. Kaht NBA meest toetas Mindaugas Kuzminskas 13 silmaga. Ungarit ei suutnud võidule viia ka üleplatsimehena 21 punkti visanud Adam Hanga.

Leedu korvpallikoondis jätkab K-alagrupis juhtpositsioonil, olles kogunud seitsme kohtumisega kuus võitu. MM-pileti täielikuks kindlustamiseks vajatakse 27. augustil võitu Montenegro üle, ent suure tõenäosusega on koht suurturniiril ka kuue võiduga kindlustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles