VIDEO ⟩ Õnnetult kukkunud EMi korraldajamaa tähtmängija sai tõsiselt vigastada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tornike Shengelia vigastus on Gruusiale enne kodust EM-i alagrupiturniiri valus tagasilöök.
Tornike Shengelia vigastus on Gruusiale enne kodust EM-i alagrupiturniiri valus tagasilöök. Foto: FIBA.com

Gruusia korvpallikoondis astus eile lähemale MM-piletile, kui koduväljakul alistati tulemusega 77:66 valikmängus Holland. Kõike seda varjutas aga Tornike Shengelia õlavigastus, mis jätab tähtmängija Euroopa meistrivõistlustelt eemale.

Gruusia kontrollis koduväljakul toimunud MM-valikmängu Hollandi vastu. Shengelia vedamisel oldi kolmanda veerandaja keskpaigaks 49:35 eduseisu välja võidelnud, ent siis juhtus midagi väga õnnetut.

Kiirrünnakule tormanud Shengelia takerdus ootamatult vastasmängija jalgadesse ning kaotas tasakaalu. Platsile kukkunud mängumees maandus täpselt parema õla peale ning seda niivõrd halvasti, et ta polnud võimeline väga pikka aega tõusma.

Lõpuks aitasid arstid ja kaasmängijad Gruusia koondise kapteni väljakult püsti ning ta toimetati viivitamatult haiglasse. Seal tehtud uuringud näitasid, et vigastud on üpris tõsine ning tegemist pole ainult liigesest välja tulnud õlaga. Gruusia koondise arstide esimesel hinnangul venib Shengelia vigastuspaus mõne kuu pikkuseks.

«Toko (Tornike Shengelia – toim) vigastus on meie jaoks suur šokk, ent peame sellega toime tulema,» lausus Gruusia koondise peatreener Ilias Zouros pärast võidumängu.

Isegi kolmandal veerandajal lahkununa suutis Shengelia nõnda palju Hollandi vastu panustada, et ta jäi võitjate resultatiivseimaks. Tema arvele kogunes 21 minutiga 20 punkti ja neli lauapalli.

Enne EMi peab Gruusia MM-valikmängus vastamisi minema Itaaliaga. Suurturniiril võõrustatakse alagrupiturniiri ning lisaks neile mängivad Gruusias veel Hispaania, Türgi, Montenegro, Belgia ja Bulgaaria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles