Olümpiavõitja kirjeldas traagilisi sündmusi, mis röövisid temalt elukaaslase: lamasime voodis, kui ta süda seiskus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Küünal.
Küünal. Foto: Shutterstock

Teisipäeval lahkus elavate seast 37-aastane Šotimaa maastikurattameister Rab Wardell. Päev hiljem kirjeldas tema elukaaslane, kahekordne olümpiavõitja Katie Archibald toimunut.

28-aastane Archibald rääkis sotsiaalmeedias nende viimasest koosveedetud hetkest ja traagilisest sündmusest. 

«Ilmselt teate, et Rab lahkus meie seast teisipäeva hommikul. Ma ei suuda siiani uskuda, mis on juhtunud. Kas see on päris? Miks see pidi just nüüd juhtuma, kui ta oli nii terve ja õnnelik,» alustas Archibald emotsionaalset sõnavõttu.

«Me lamasime voodis, kui ta korraga südameataki sai. Proovisin teda elustada ja abi saabus mõne minutiga. Kahjuks lõpetas tema süda tuksumise ning teda ei õnnestunud enam päästa,» jätkas kahekordne olümpiavõitja.

Wardelli surm oli täielik šokk rattaspordimaailmale. Alles kaks päeva varem oli ta võitnud Šotimaa maastikuratta meistrivõistlustel kuldmedali. Samuti osales ta päev enne surma Šoti BBC telekanalil näidatavas saates.

«Minu süda lakkas töötamast koos temaga. Ma armastan sind väga ja vajan sind enda kõrvale. Igatsen ja vajan sind väga,» kirjutas Archibald. «Aga ta on kadunud. On võimatu kirjeldada, milline valu minu sees pulbitseb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles