Alonso avas pärast skandaalset tiimivahetust suu: tundus, et sellest võidavad kõik

Postimees Sport
Copy
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: Antonin Vincent/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kahekordne F1 maailmameister Fernando Alonso avas esimest korda suu pärast skandaalset tiimivahetust. Järgmisel aastal Aston Martiniga liituv hispaanlane ütles, et tema praeguses meeskonnas Alpine’is oli ta lepingukõneluste käigus kummaline tunne, kuid Aston Martin pani teda tundma, et on ihaldatud.

Alonso rääkis lepingu tagamaadest esimest korda avalikult Belgia etapi eel, paljastades, et Aston Martin võttis temaga ühendust vahetult pärast seda, kui Sebastian Vettel oli teatanud, et lõpetab sel aastal karjääri.

Leping sõlmiti esmaspäeval ning avaldati peagi meediale, sest kardeti leket. See aga tähendas, et näiteks Alpine’i tiimipealik Otmar Szafnauer sai infost teada ajakirjanikelt. Alonso ütles nüüd, et lepingupikendamine Alpine’iga oli veninud juba mitu kuud ning Aston Martin astus mängu õigel ajal.

«See oli minu jaoks loogiline samm, sest Aston oli väga valmis mind kaasama ja usaldas minu võimeid nii rajal kui ka väljaspool seda. Mul oli tunne, et sellest olukorrast võidavad kõik, sest minu koha pidi endale saama noorsõitja (Oscar Piastri – toim.) ja see oli õige tegu,» ütles Alonso pressikonverentsil.

Vähem kui neli päeva pärast seda, kui Vettel teatas oma plaanist hooaja lõpus F1-st loobuda, avalikustas Aston Martin, et sõlmis 2023. aastast mitmeaastase lepinguga Alonsoga.

See oli šokk Alpine'ile, kes oli lootnud Alonso järgmiseks aastaks säilitada, ja pani sõitjate turu keema. Nüüd on Alpine lepinguvaidluses McLareniga, kes napsas endale Prantsusmaa tiimi noorsõitja Oscar Piastri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles