FOTOD ⟩ Belgia etapp algas Vipsile katastroofiliselt, ajasõidu rikkus sõiduviga

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips Spa-Francorchampsi ringrajal.
Jüri Vips Spa-Francorchampsi ringrajal. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Jüri Vips (Hitech GP) peab vormel-2 sarja Belgia etapi võistlussõite alustama viimaselt ehk 22. kohalt. Põhjuseks vihmamärjal rajal toimunud kvalifikatsiooni alguses tehtud sõiduviga ning selleks hetkeks polnud ta suutnud konkurentsivõimelist aega sõita.

Vips tegi pirueti esimesest kurvist väljudes, kui ajasõit oli kestnud kuus minutit. Kuigi eestlase vormel ei saanud kannatada, siis suri selle mootor välja ning taaskäivitada polnud seda enam võimalik. Nii lükati tema vormel boksiteele ning tagasi rajale teda enam ei lubatud.

Kvalifikatsiooni võitis punktitabeliliider brasiillane Felipe Drugovich (MP Motorsport, 1.58,232), teine oli tema kaasmaalane Enzo Fittipaldi (Charouz, +0,383) ja kolmas ameeriklane Logan Sargeant (Carlin, +0,549). Kuigi Vips sai ajasõidu alguses ringiaja kirja, siis kuivavates oludes ei olnud see konkurentsivõimeline ning lõpuks jäi ta Drugovichile alla 38,439 sekundiga.

Laupäevaseks sprindi stardidivis keeratakse ajasõidu esikümme ringi ning esireast saavad alustavad Ralph Boschung (Campos) ja Jehan Daruvala (Prema).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles