Inglismaa klubi peab surnud mängumehe eest maksma miljoneid

Postimees Sport
Copy
Emiliano Sala 2017. aastal Nantese särgis.
Emiliano Sala 2017. aastal Nantese särgis. Foto: STEPHANE MAHE/Reuters/Scanpix

Enam kui kolm ja pool aastat pärast Argentina jalgpalluri Emiliano Sala traagilist surma otsustas Rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS), et Cardiff City jalgpalliklubi on kohustatud maksma mehe endisele klubile FC Nantesile kuus miljonit eurot.

28-aastane jalgpallur Sala 2019. jaanuaris lennuõnnetuses, kui oli eralennukiga teel Prantsusmaalt Walesi, et liituda uue koduklubi Cardiff Cityga. Mängumehel olid Inglismaal klubiga juba käed löödud.

FIFA nõudis juba ammu, et Cardiff maksaks Nantesile üleminekutasust esimese osamakse ehk 6 miljonit eurot (kogusumma oli 17 miljonit), kuid Inglismaa esiliigaklubi pole seda teinud. Nüüd otsustas CAS, et nad on kohustatud Prantsusmaa klubile maksma.

Cardiffi esindajad arvasid kuni kohtuotsuseni, et nemad pole kohustatud üleminekutasu maksma, kuna mängija ei olnud surma hetkel nende ametlik mängija.

Cardiffi väitel oli Prantsusmaa klubi on lennuõnnetuses osaliselt vastutav, sest Salale broneerisid lennu Nantesi töötaja Willie McKay ja tema poeg, kelle ülesandeks oli Salale ostja leida. McKay sõnul polnud tema lennuki ega piloodi valikuga kuidagi seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles