Olümpiavõitja ei julge pärast konkurendi surnuks sõitmist enam klapid peas trenni teha (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jonna Sundling.
Jonna Sundling. Foto: Antti Yrjonen

Augusti alguses šokeeris murdmaaüldsust teade 19-aastase Sloveenia suusataja Hana Mazi Jamniki surmast, kellel sõitis treeningu ajal otsa veoauto. 

Jamnik oli päev enne oma 20. sünnipäeval, 11. augustil, parasjagu Norras treenimas, kui veoauto talle tunnelis otsa sõitis. Kuigi sündmuskohale tuli kärmelt kiirabi, kes sloveeni helikopteriga Stavangeri ülikooli haiglasse viis, ei õnnestunud arstidel naise elu päästa.

Rootsi suusatajad Jonna Sundling ning Ebba Andersson olid juhtunust kuuldes mõistagi šokis. «Kui midagi sellist suusatajaga juhtub, siis puudutab see lähedalt meid kõiki. Sõidame ju kõik liikluses, mis ongi ohtlik. Olen isegi näinud autosid väga lähedalt endast mööda kihutamas,» sõnas Pekingi olümpia sprinditšempion Sundling, kes on traagilise õnnetuse tulemusena muutnud ka enda treeninglähenemist. 

«Pärast seda õnnetust olen rullsuuskadel üritanud sõita ainult kergliiklusteel. Kui mul aga ongi tulnud minna avalikele teedele, siis muusikat ma enam suusatamise ajal ei kuula,» avalikustas rootslanna. 

Andersson palus ühtlasi autojuhtidelt mõistvat suhtumist, kuna auto ja suusataja duellis on kaotaja ette teada. «Saan aru, et mõne jaoks võime oma rullsuuskadega olla teeperves häirivad, mistõttu üritavad nad seejärel justkui sõnumit saata. Ärge tehke seda. Kuigi suusatajad on päris karmid, siis autod on veel karmimad,» sõnas kuue tiitlivõistluse medali omanik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles