BLOGI ⟩ Rabedalt alustanud Kontaveit sammus USA lahtistel kindlalt teise ringi (4)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit US Openi eel trennis.
Anett Kontaveit US Openi eel trennis. Foto: Sarah Stier

Täna anti avapauk tenniseaasta viimasele suure slämmi turniirile US Openile. Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) astus väljakule kohe avapäeval, kui läks vastamisi rumeenlanna Jaqueline Cristianiga (WTA 76.). Kontaveit pidi väljakul viibima ainult 64 minutit ning teenis selle ajaga 6:3, 6:0 võidu. Postimees vahendas kohtumist tekstipõhises otseblogis.

Enne kohtumist

Kontaveidi ja Cristiani kohtumine on paigutatud 17. väljaku viimaseks ehk neljandaks matšiks märkega «mitte enne 18.00», mis Eesti aega ümber kantuna tähendaks algusaega teisipäeva öösel kell 1.

Arvestades aga, et enne seda on samal väljakul kavas üks naiste ja kaks meeste üksikmängu, tasub Eesti tennisesõbral valmis olla veel hilisemaks alguseks.

Mis puudutab Kontaveiti ja Cristianit, siis omavahel nad varem kohtunud pole. Edetabelikohtade võrdluses peaks favoriidikoorem aga arusaadavalt langema meie valgepalluri õlgadele. 

Samas pole asjad nii mustvalged ning tegelikult on mõlema tennisisti pea kohal kerged kahtluspilved. Kevadel koroonaviirust põdenud Kontaveit on olnud vahepeal füüsilistes raskustes, mistõttu oli tema mullusest marulisest hoost kohati alles vaid mälupildid. Tõsi, viimastel turniiridel näib olevat asi paremuse poole liikuvat. 

Cristiani puhul on olukord aga veelgi segasem, kuna rumeenlanna viimane mäng jääb veebruarikuisesse Doha turniiri – aega, mil Kontaveit oli veel terve ja jõudis WTA 1000 turniiril finaali –, kus ta tegi teise ringi matšis Jelena Rõbakinaga tõsiselt liiga oma põlvele ning lahkus väljakult ratastoolis.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles