Lessing: tuleb leppida sellega, mis antakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing
Roland Lessing Foto: Priit Simson

Saksamaal Ruhpoldingus peetavate laskesuusatamise maailmameistrivõistluste esimene individuaalala, meeste 10 km sprint eestlastele suurt rõõmu ei pakkunud, parimana sai Roland Lessing alles 58. koha.

«Eks see oli prognooritav, et umbes niimoodi läheb, ega sel aastal väga palju paremini polegi läinud,» nentis kolmel trahviringil käinud Lessing. «See null ei tule siis, kui teda kõige rohkem vaja on. Olen kehv, midagi pole öelda. Tegelikult väga palju pole kehvemaks läinud, vaid mõned väikesed protsendid, aga juba ongi koht seal, kus ta on. Tuleb leppida sellega, mis antakse.»

Lisaks Lessingule pääses homsesse jälitussõitu ka ühel lasul eksinud Kauri Kõiv, kes sai 59. koha.

Indrek Tobreluts tegi täna neli möödalasku ja pidi leppima 69. kohaga. «Kohe esimesest ringist sain aru, et valisin vale suusa, polnud sellist libisemist, et konkurentsis püsida ja kohe oli aru saada, et siit midagi head ei tule,» avaldas eelnevatel võistlustel head suusakiirust näidanud Tobreluts. «Pettumus oli juba siis, kui esimest vaheaega kuulsin ja pärast esimest lasketiiru enam väga motivatsiooni polnud.»

Nimelt jättis Tobreluts esimeses tiirus viiest märgist üles koguni kolm. «Tuul oli hakanud vasakult puhuma, aga kuna lasketiir on mäe sees, arvasin, et see ei mõjuta padrunit nii palju ja ei hakanud parandusi tegema, aga tegelikult oleksin pidanud reageerima,» tunnistas ta. «Eks saan nüüd Marise (koondise peatreener Maris Cakars – toim) käest kõva peapesu.»

Neljanda Eesti mehena oli võistlustules Daniil Steptšenko, kes tegi kahe tiiru peale ühe möödalasu ja sai 74. koha. «Laskmisega olen rahul, aga sõita oli väga raske, rada oli väga pehme.»

Maailmameistriks tuli MK-sarja üldliider, prantslane Martin Fourcade, hõbemedali võitis norralane Emil Hegle Svendsen ning pronksi sai rootslane Carl Johan Bergman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles