Kõiv: võistlus oli läbi siis, kui stardiprotokolli nägin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv
Kauri Kõiv Foto: Nordic Focus

Saksamaal Ruhpoldingus peetavatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel valitsevad võrdlemisi kevadised tingimused, päike särab ja sooja on 15 kraadi ringis. Seetõttu kaotas Kauri Kõiv lootuse 10 km sprindis kõrgele kohale jõuda juba oma stardinumbrit nähes.

«Minu jaoks oli võistlus suht-koht läbi, kui eile stardiprotokolli nägin. Sellise ilmaga ei sõida 114. numbri alt mitte kuskile, mul tõmbas motivatsiooni ikka päris alla, aga tulin starti ja sõitsin selle läbi,» tõdes 59. koha saanud ja seega ka jälitussõitu pääsenud Kõiv. «Rada läks ikka päris pehmeks, laskumisel vahepeal vaatasin, kas saapad on veel jalas või on lume alla ära kadunud. Niimoodi väga kõrget kohta välja ei sõida, aga kui oled ise tugevam ja oled MK-sarjas 50 parema seas, siis saad esimest kahte gruppi valida, süüdistada pole kedagi. Mis kehvasti, see uuesti.»

Mullu läks Kõivu hooaeg puukborrelioosi tõttu luhta, kuid sel hooajal on ta näidanud head suusakiirust ja Nove Mesto etapil sai ta sprindis 22. koha.

«Kogu hooaeg on suhteliselt ühtlane olnud, üldiselt pole olnud raske sõita, aga kui ikka rada on põlvini, läheb ka minul raskeks, siis see sõiduvorm enam nii hea polegi,» nentis ta, kuid vaatas lootusrikkalt jälitussõidu poole. «Homme on vähe võrdsemad tingimused, siis kannatab täitsa võidu ajada.»

Maailmameistriks tuli MK-sarja üldliider, prantslane Martin Fourcade, hõbemedali võitis norralane Emil Hegle Svendsen ning pronksi sai rootslane Carl Johan Bergman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles