Eesti judoka võitis Euroopa karikaetapi (1)

Postimees Sport
Copy
Klen-Kristofer Kaljulaid (keskel).
Klen-Kristofer Kaljulaid (keskel). Foto: judo.ee

Eesti judoka Klen-Kristofer Kaljulaid võitis täna Portugalis toimunud EK-etapil kuldmedali kehakaalus kuni 90 kilo.

Eesti lootustandev judoka Klen-Kristofer Kaljulaid, kes asub maailma edetabelis kõrgel 46. positsioonil saavutas Portugali linnas Coimbra toimunud EK-etapil veenva võidu. Kokku võistles sel nädalavahetusel Portugalis 135 sportlast 22st riigist.

«Väga hea tunne on teist järjestikust korda Eesti hümni Euroopa karikal kuulda! Eelmine võit läks augusti alguses Mattias Kuusikule ja minu tänane kuld on tõestus, et Eesti judo on taas teel maailmakaardile. Täna jõudsid poodiumile ka kõik need sportlased, kelle eelvoorudes võitsin ning see on samuti väga magus,» kommenteeris Klen-Kristofer Kaljulaid.

Klen-Kristofer Kaljulaid alistas esimeses ringis rootslase Leonidas Hytoneni ning seejärel saavutas veenva võidu Hiina judoka Yadong Xie üle. Finaalis oli eestlase vastaseks Hiina kogenud judoka Qi Han. KFinaalis viskas Kaljulaid kindlakäeliselt vastase kahel korral waza-arile, mille tulemusel võitis ta vastast ipponiga ja saavutas võistluse kuldmedali.

Eesti noore judoka saavutuste hulka kuuluvad sel aastal muuhulgas 5. koht Madridis toimunud Euroopa Karika etapilt ning 5. koht Prahas toimunud Euroopa Karika etapilt. Sportlase järgmiseks sihiks on oktoobris Usbekistani pealinnas Taškendis toimuv MM.

Laupäeval maadelnud Eesti judoka Oscar Pertelson saavutas kaalukategoorias kuni 66 kilo 5. koha.

Judo on iidne Jaapani võistluskunst ning täna on judo maailma levinuim kahevõitlusala, mida harrastab ligi 30 miljonit inimest. Eestis tegutseb hetkel 40 judoklubi ning igapäevaselt harrastab judot umbes 6000 inimest vanuses 2-70 aastat. Alates 1964. aastast kuulub judo olümpiamängude programmi. Eesti judokatest on olümpial medalid võitnud Indrek Pertelson ja Aleksei Budõlin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles