Kõrge elektrihind pani hokiklubi sundseisu: me ei saa hooajaga algust teha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jäähoki. Pilt on illustreeriv.
Jäähoki. Pilt on illustreeriv. Foto: BO AMSTRUP

Kui üldjuhul võib Eesti meediast lugeda selle kohta, kuidas teisel pool Soome lahte on elekter tunduvalt odavam kui meil, siis tegelikult pole elu kerge ka meie põhjanaabritel.  

Nõnda on näiteks Põhja-Pohjanmaa maakonnas asuva Haukipudase linna hokientusiastid sattunud ärevasse olukorda, kuna kõrgete elektrihindade tõttu pole võimalik sealsel hokiareenil algavaks hooajaks jääd toota.

«Meil pole lihtsalt võimalik jäämasinaid tööle panna. Jää tootmise hind oleks lihtsalt nii kõrge, et meil tuleb mõelda praegu alternatiivide peale,» vahendas Iltalehti areenil tegutseva hokiklubi Ahmati üht eestvedajat Katja Kälkäjäd, kelle enda laps sealjuures samas paigas trennis käib.

«Tavaliselt algavad hooaeg ja meeskondlikud tegevused 1. septembril, kuid praegu vaatame otsa variantidele, et jäähalli kuidagi oktoobri alguseks avada. Siiani paistavad asjalood aga halvad,» jätkas Kälkäjä, kelle sõnul on jää tootmine kõrge elektrihinna tõttu tavapärasest praegu kolm korda kallim.

Haukipudase ca 19 000 elaniku jaoks on kõik eelpool kirjeldatud kui õudusunenägu, kuna Ahmati klubi veetav hokiareen on linna ainus ning seal käib trennis ligemale 400 last.

«Lapsevanemana ja juhatuse liikmena kardan väga seda, kuidas meil õnnestub klubi jätkusuutlikuna hoida ja lastele edaspidigi treeningvõimalusi pakkuda,» lausus Kälkäjä ning lisas, et samasuguseid murepilvi on tegelikult juba näha ka mujal Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles