BLOGI ⟩ Favoriidikoormat kandnud Kaia Kanepi jõudis taas USA lahtistel teise ringi

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: MATTHEW STOCKMAN

USA lahtistel napilt asetamata jäänud Kaia Kanepi (WTA 34.) alustas aasta viimasel slämmiturniiril oma teekonda tšehhitari Tereza Martincova (WTA 71.) vastu. Tasapisi mängukindluse leidnud Kanepi võitis 92 minutit kestnud kohtumise 7:6 (4), 6:3.

Enne kohtumist:

Kui meie naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) röövis oma US Openi avaringi kohtumisega eestlastelt tublisti unetunde, siis teisipäeval väljakule astuv Kaia Kanepi (WTA 34.) seda õnneks ei tee. Nimelt on Kanepi ja tšehhitar Tereza Martincova (WTA 71.) paigutatud 14. väljaku esimeseks kohtumiseks, mis tähendab, et see algab Eesti aja järgi teisipäeval kell 18.

Kuigi kahe valgepalluri vanusevahe on koguni kümme aastat, on nad korra WTA-tennisekarussellil siiski kohtunud. Seda 2019. aasta Moskva turniiri kvalifikatsioonis, kus 6:2, 6:3 jäi peale Kanepi.

USA lahtised on Kanepi jaoks karjääri edukaim slämmiturniir, kus tal on karjääri jooksul ette näidata 24 võitu ja 14 kaotust. Parimal juhul on eestlanna jõudnud välja veerandfinaali: 2010. aastal kaotas ta seal 3:6, 5:7 Vera Zvonarevale, 2017. aastal tuli aga tunnistada Madison Keysi 6:3, 6:3 paremust.

Tänavu sama kaugele jõudmine võib osutuda aga keeruliseks, sest peaks haapsallanna esimesest tõkkest üle saama, ootab teda teises ringis kas kuuendana asetatud valgevenelanna Arina Sabalenka või ameeriklanna Catherine Harrison (WTA 243.).

Kanepi potentsiaalseks kolmanda ringi vastaseks on kas Venus Williams (WTA 1504.), belglanna Alison Van Uytvanck (WTA 43.), prantslanna Clara Burel (WTA 131.) või värske Wimbledoni tšempion Jelena Rõbakina (WTA 25.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles