Enden Eesti koondisest enne EMi: pilt on palju parem, kui ma kartsin, et võib olla

Postimees Sport
Copy
Heino Enden.
Heino Enden. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpallikoondis alustab sel nädalal Itaalias EM-finaalturniiri alagrupimängudega. Kui eile kaotati MM-valikmängus kodusaalis 68:76 Soomele, siis endine koondise peatreener Heino Enden arvas, et tegelikult oli Eesti koondise pilt parem, kui võinuks karta.

«Oli hästi dünaamiline mäng, soomlased jooksutasid meid katises ja surusid rünnakul. Pidasime enamvähem vastu selle. Muidugi, vabavisked läksid mööda, mis oli väsimuse märk: [Maik-Kalev] Kotsaril, [Sander] Raiestel ja [Kerr] Kriisal, kes tegelikult on head vabaviskajad. Ma arvan, et praegune pilt on palju parem, kui ma kartsin, et see võib olla mõned päevad enne EMi,» ütles Enden Kuku pärastlõunale.

Eesti kuuub EM-finaalturniiril kuueliikmelisse alagruppi. Reedel minnakse avamängus vastamisi Itaaliaga, järgmisel päeval kohtutakse Ukrainaga. Pärast puhkepäeva on vastas Horvaatia ning seejärel Suurbritannia. Pärast teist vaba päeva mängitakse alagrupi viimases mängus Kreekaga.

Enden oli nõus peatreener Jukka Toijalaga, et tuleb võtta mäng korraga ja vaadata, mis saab. Samas tunnistas ta, et Eesti vastased on kõik väga kogenud ja head meeskonnad. «Kui meil seal kedagi hammustada on, siis eelkõige Suurbritannia.

Aga me mängime nende vastu neljanda mängu, mis tähendab viie päeva jooksul neli mängu. Kui vaadata, et meie mehed küsivad siin viiendal või kuuendal minutil vahetust... Kuigi neid peab tunnustama, eile (mängus Soomega – toim.) pidasid nad tempole vastu,» tunnustas Enden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles