Häkkineni karm tõdemus: Mercedes on mõistnud, et nende mäng on mängitud

Postimees Sport
Copy
Mika Häkkinen (paremal).
Mika Häkkinen (paremal). Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kahekordne vormel 1 maailmameister Mika Häkkinen avaldas, et tal pole sel aastal enam Mercedese meeskonda usku. Soomlane tõdes, et ilmselt on ka tiim ise mõistnud, et nüüd tuleb keskenduda järgmisele hooajale.

Omal ajal McLareni-Mercedese roolis kaks korda maailmameistriks tulnud Häkkinen esines harvanähtava avameelsusega, kui kritiseeris Saksamaa meeskonda. «Võib juhtuda, et mõnel etapil ei ole kõigil õnne ja Mercedesel tekib oma võimalus, aga nende auto on ebaõnnestunud. See lihtsalt ei tööta,» ütles Häkkinen Viaplays.

Kuigi saatejuht ütles, et tegemist on päris julge avaldusega, siis Häkkineni see ei peatanud. «Mercedese inimesed on sellest aru saanud. Nad ei hakka ju selleks hooajaks uut autot tegema. Praeguseks hetkeks on nende mäng mängitud. Lihtsalt tuleb koguda nii palju punkte, kui võimalik,» tõdes ta.

Tema sõnul ootavad Lewis Hamilton ja George Russell uut hooaega, et uuesti tiitliheitlusesse astuda. Russell tuli Belgia etapil neljandaks, Hamilton katkestas enda vea tõttu juba avaringil. Punktitabelis on Russell 170 silmaga viies, 146 punkti kogunud Hamilton on kuuendal kohal. Meeskondlikult on Mercedese Red Bulli ja Ferrari järel kindlalt kolmandal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles